FlayVet Probiotic

FlayVet Probiotic

200 g
33,00

FlyVet Probiotic to unikalny preparat łączący w sobie probiotyk i prebiotyk, który doskonale dba o zdrowie gołębi.

FlyVet Probiotyk Prebiotyk zapewnia równowagę mikroflory przewodu pokarmowego i redukuje ryzyko występowania groźnych patogenów, takich jak E. coli, Campylobacter, Clostridium czy Salmonella.

Stosowanie:

Dzięki prostemu i skutecznemu dawkowaniu, możesz zadbać o swoje gołębie w sposób niezwykle wygodny. Dodaj jedną łyżeczkę preparatu do litra wody lub kilograma karmy. W profilaktyce, zalecamy podawanie gołębiom FlyVet Probiotic dwa razy w tygodniu lub nawet codziennie, aby utrzymać ich zdrowie w doskonałej formie. Po okresach leczenia antybiotykami, wystarczy podawać preparat przez 5-6 dni raz dziennie, aby przywrócić równowagę mikroflory przewodu pokarmowego.

Skład: | FlyVet Probiotyk Prebiotyk

FlyVet Probiotic opiera się na starannie wyselekcjonowanych składnikach, takich jak dekstroza, maltodekstryna, sorbitol, fruktooligosacharydy oraz cenne witaminy B2. Dodatkowo, preparat zawiera korzystne bakterie Bacillus Subtilis i Bacillus amyloliquefaciens, które wspierają trawienie i zdrowie gołębi.

Właściwości:

Probiotyki to żywe mikroorganizmy, takie jak bakterie czy drożdże, które wprowadzane do przewodu pokarmowego mają korzystny wpływ na zdrowie gospodarza. Działają one poprzez odtwarzanie i utrzymanie właściwej równowagi bakteryjnej w jelitach, co wspiera procesy trawienne, wchłanianie składników odżywczych oraz wzmacnia układ odpornościowy. To istotne, aby chronić organizm gołębi przed potencjalnie szkodliwymi mikroorganizmami.

Prebiotyki natomiast stanowią pożywienie dla probiotyków i korzystnych bakterii zamieszkujących przewód pokarmowy. Działa to jak „paliwo" dla tych pożytecznych mikroorganizmów, sprzyjając ich wzrostowi i aktywności. Prebiotyki pomagają utrzymać zdrową mikroflorę jelitową i wspierają rozwój korzystnych bakterii.

W przypadku FlyVet Probiotic, łączymy oba te elementy, dostarczając organizmom gołębi zarówno korzystnych bakterii probiotycznych, jak i substancji prebiotycznych, które sprzyjają ich rozwojowi.